De vierde wand doorbreken. Deze term wordt vaak gebruikt in de theaterwereld; het betekent dat de acteur contact maakt met het publiek. 

Trainingsbureau “De Vierde Wand” streeft naar dezelfde werkwijze: doorbreek de wand als je in gesprek bent met iemand, zoek verbinding met de ander, probeer net iets verder te kijken dan wat aan de oppervlakte zichtbaar is, vanuit oprechte belangstelling. Maak contact. 

Wat heeft DE VIERDE WAND te bieden?

Trainingsbureau “De Vierde Wand” is een initiatief van Annette Tol. Als trainer en trainingsacteur biedt ze communicatie- en gedragstrainingen aan. Zo praktisch mogelijk: de deelnemers kunnen de volgende dag al aan de slag met de aangereikte theorieën en handvatten. Daarnaast wordt rollenspel ingezet om praktijksituaties na te bootsen. Er worden situaties geïllustreerd d.m.v. korte scènes en deelnemers gaan zelf aan de slag met rollenspel. Je kunt praten over gesprekstechnieken, maar door te doen, leer je nog veel meer.

Rollenspel wordt vooraf door deelnemers vaak als spannend ervaren. Om een training succesvol te laten verlopen, is het belangrijk dat deelnemers zich op hun gemak voelen. Dit staat bij De Vierde Wand dan ook hoog in het vaandel. De dag zal geleid worden vanuit een positief standpunt en in een ontspannen sfeer

Overzicht trainingen

“Ik zoek een leuk team-uitje, iets ludieks, om ze dichterbij elkaar te brengen.”

Een Team-dag van De Vierde Wand is wellicht anders dan dat je gewend bent. Een dagdeel (ochtend of middag) samen aan de slag met een toneelworkshop. Op een zeer laagdrempelige manier een andere kant van jezelf laten zien, nieuwe kwaliteiten ontdekken, jezelf en elkaar verrassen en vooral heel veel plezier hebben. Een leuke manier om het team dichterbij elkaar te brengen

Aansluitend kun je ervoor kiezen om de bijeenkomst feestelijk af te sluiten met een lunch of diner bij je favoriete restaurant. 

Wedden dat iedereen de volgende dag met een vrolijke grijns op het werk verschijnt? 

 meer informatie


Training op maat


Voor teammanagers en teams

“Ik wil mijn team een positieve boost geven en tegelijkertijd iets leren.

Het kan zijn dat je iets zoekt voor je bedrijf, voor je team, waarmee je aan de slag wilt. Liefst spelenderwijs. Vanuit een thema, wat jij belangrijk vindt. Je wil je medewerkers iets meegeven, zonder belerend te zijn maar juist in een open en ontspannen setting waarin iedereen zich veilig voelt en respectvol met elkaar om gaat. 

Wil je hierover sparren? Aarzel niet en neem contact op. We kunnen geheel vrijblijvend met elkaar in gesprek gaan. Samen zoeken naar hetgeen je nodig hebt om je medewerkers verder op weg te helpen, de neuzen dezelfde kant op te krijgen. Wie weet kan De Vierde Wand iets voor je betekenen.  

meer informatie

Locatie

Soms is het prettig om een training op een andere locatie te volgen dan in de eigen werkomgeving. De Vierde Wand kan, indien gewenst, alle zorg uit handen nemen en een mooie, ruime zaal regelen in Geldrop, eventueel met lunch.


Feedback van deelnemers

"De sfeer is prettig, voel me er goed bij. Ik zag erg op tegen het rollenspel maar het viel me reuze mee."

"Deze training zou iedereen moet volgen binnen onze instelling. Het zou de onderlinge communicatie zoveel verbeteren."

"Fijn om zo met ons team bezig te zijn, samen te sparren, ervaringen uit te wisselen. Daar hebben we vaak geen tijd voor op  de werkvloer."

"Ik kan echt wat met de tips. Ga er morgen gelijk mee aan de slag!"