Weerstand ombuigen naar motivatie

Voor wie?

Teammanagers en teams

Resultaat

Na de training "Weerstand ombuigen naar motivatie" zijn deelnemers zich meer bewust van het herkennen van weerstand en weten ze hoe hiermee om te gaan tijdens een gesprek. Daardoor kunnen ze, zonder hun eigen visie op de situatie los te laten, beter aanhaken op hun gesprekspartner en een conflict voorkomen.  Tegelijkertijd leren ze hoe ze die weerstand kunnen omzetten naar motivatie.  Alle neuzen dezelfde kant op waardoor de samenwerking zal verbeteren. 

Inhoud

Als het gaat om gedragsverandering bij de ander, is het belang van de intrinsieke motivatie aanspreken bij die persoon essentieel. Je gesprekspartner overtuigen heeft geen zin. Die persoon zal zelf moeten inzien dat het beter is om zaken anders te doen, anders aan te pakken. Hier zal de hele training om draaien. 

De deelnemers leren hoe ze weerstand om kunnen buigen naar motivatie, op een respectvolle manier: met oog voor de ander zonder hun eigen visie los te laten. Gesprekstechnieken worden gekoppeld aan spel en dit zal geïllustreerd worden door de trainer/acteur om communicatie en gedrag  te verduidelijken. Alle deelnemers worden er actief bij betrokken in een ongedwongen sfeer. Er worden praktijksituaties van de deelnemers besproken en deze zullen worden nagespeeld middels rollenspel. Er wordt rekening gehouden met het persoonlijke leerdoel van de deelnemers en er wordt gekeken naar de kracht van elk individu. Het spel wordt realistisch gebracht door de trainer/acteur waardoor het leermoment van de deelnemer zo groot mogelijk is. 

De deelnemers krijgen tips en handvatten mee naar huis om het geleerde direct in de praktijk toe te passen. 

“Leren door te doen” is effectief, tegelijkertijd vaak spannend voor de deelnemers. Om een training succesvol te laten verlopen, is het belangrijk dat deelnemers zich op hun gemak voelen. Dit staat bij Annette dan ook hoog in het vaandel. De dag zal geleid worden vanuit een positief standpunt en op een veilige manier.

Duur

Eén dag (van 9.00 uur tot 17.00 uur).

Aantal deelnemers

 Minimaal 6 en maximaal 10 personen

Locatie

Soms is het prettig om een training op een andere locatie te volgen dan in de eigen werkomgeving. De Vierde Wand kan, indien gewenst, alle zorg uit handen nemen en een mooie, ruime zaal regelen in Geldrop, eventueel met lunch.

Meer informatie

Mocht u belangstelling hebben voor deze training, aarzel niet en neem contact op via de mail of telefoon.